Bare 2,5 millioner Bitcoin igjen å gruve

Men med etterspørsel etter Bitcoin, kan vi forvente mer knapphet?

Med bare 21 millioner Bitcoin (BTC) som skal utstedes, gjenstår litt under 2,5 millioner BTC for gruvedrift.

I en tweet sa ChartBTC at Bitcoin-nettverket allerede passerte 18,5 millioner BTC-mark i omløp. Dette betyr at det er mindre enn 2,5 millioner Bitcoin Evolution igjen, eller omtrent 11,9% av den totale Bitcoin som skal genereres.

ChartBTC påpekte at halvparten av de resterende 2,5 millioner BTC vil bli utvunnet de neste fire årene. Siden opprinnelsesblokken tilbake i 2009 har Bitcoin-nettverket allerede gjennomgått tre halvdeler, med den tredje halveringen som finner sted i mai i år. Ettersom utstedelsen av nye mynter halveres hvert fjerde år, forventes ikke den siste Bitcoin å bli utvunnet før 2140. Ingen nye Bitcoin kan utvinnes etter det året.

Som Cointelegraph tidligere rapporterte, trodde en gruppe på åtte Crypto Valley-eksperter at den siste halveringen var forskjellig fra tidligere, fordi flere vurderer å lagre livssparingen i BTC.

Siden begynnelsen av 2020 hadde institusjonell etterspørsel etter Bitcoin økt jevnlig. Nye undersøkelsesdata viste at institusjonelle investorer har til hensikt å øke sine Bitcoin-tildelinger uavhengig av kortsiktige fall i pris. Gjennom investeringen i MicroStrategy eier verdens største statlige fond nå 577,6 BTC.