1 miljoen dollar in Bitcoin Aangeboden aan een man om illegaal malware te planten in het netwerk van het bedrijf.

Een Russische man had naar verluidt een werknemer van een Amerikaans bedrijf zo’n 1 miljoen dollar aan BTC en contant geld aangeboden om illegaal malware in het netwerk van het bedrijf te planten.

De politie heeft naar verluidt een Russische man gearresteerd voor een poging om een werknemer in Nevada te rekruteren om malware op het netwerk van het bedrijf te plaatsen. In ruil daarvoor beloofde hij hem tot $1 miljoen in contanten en Bitcoin.

De Offstage Aanvaller was naar verluidt onderdeel van een grotere organisatie…

Volgens de gepubliceerde rechtbankdocumenten heeft Egor Igorevitsj Kriuchkov naar verluidt een werknemer van een Nevada-bedrijf de som van 1 miljoen dollar aangeboden, verdeeld in contanten en Bitcoin Code. Het complot was eenvoudig – de werknemer moest malware op de computer van een collega installeren. Hij deed echter het tegenovergestelde, hij belde de FBI en meldde de Russische man.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Kriuchkov naar verluidt beschuldigd van samenzwering, gericht op het beschadigen van een beschermd computersysteem. Volgens de klacht vertelde de 27-jarige Rus aan zijn potentiële rekruteerder dat hij deel uitmaakte van een grotere actieve organisatie.

Tijdens het onderzoek hebben de autoriteiten de verblijfplaats van Kriuchkov opgespoord. Ze hebben ook zijn communicatie afgeluisterd, waardoor ze wat extra bewijs tegen hem hebben verzameld, voor de arrestatie in Los Angeles op zaterdag.

De aanvaller benaderde The Recruit via Whatsapp, bood A BTC Prepay aan…

Volgens het rechtbankverslag heeft Kriuchkov medio juli via Whatsapp contact opgenomen met zijn perspectiefwerknemer en hebben ze naar verluidt een wederzijdse kennismaking gehad. In eerste instantie probeerden de Russen een ontmoeting met Nevada te regelen. Twaalf dagen later kwam Kriuchkov de VS binnen en ontmoette hij de werknemer een paar keer in augustus. Hij betaalde voor diners en ander vermaak.

Volgens de autoriteiten vertelde Kriuchkov de werknemer tijdens hun ontmoetingen, dat hij na de malware op het netwerk van zijn bedrijf toegang tot informatie zou geven aan zijn Russische collega’s. De tweede stap van het plan was het chanteren van het bedrijf om hun gegevens vrij te geven, voor het geval er geen losgeld wordt betaald.

Het eerste bedrag, dat Kriuchkov de werknemer aanbood, was 500.000 dollar, wat zou oplopen tot 1 miljoen dollar nadat de malware was verzonden. Een vooruitbetaling van 1 BTC en hulp bij het maken van een Bitcoin-portemonnee werd ook beloofd.

Op hun laatste bijeenkomst op 21 augustus zei Kriuchkov dat het plan vertraging had opgelopen en dat hij op weg was om de VS te verlaten. De volgende dag arresteerden wetshandhavers hem.

Als hij schuldig wordt bevonden, krijgt Kriuchkov tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dollar.